tirsdag den 23. august 2011

Første gang til babysvømning

I går var vi til babysvømning for første gang i Frederiksberg Svømmehal. Vi havde booket en halvtimes session i baby-bassinet, til den lille tut, hendes moster og jævnaldrende kusine. En halv times plaske-session er delt op i to - et kvarter med fri leg og et kvarter, hvor baby-bademester guider i lidt sang og leg i bassinet. Svømmehallen har også hold, som man kan melde sig til på henholdsvis otte (barselshold) og 17 uger (svømmehold), men der er kamp om pladserne og det koster henholdsvis 695,- og 1200,-, så de frie pladser, som man kan booke inde på svømmehallens hjemmeside, er rigtigt gode, hvis man har brug for mere fleksibilitet eller ikke lige kan komme op den morgen, hvor man skal møde kl. 6 foran svømmehallen for at få en plads på de eftertragtede hold.

Og tutten ELSKEDE det. Hun er glad for vand i forvejen og plasker gerne hele badeværelset til, når hun får en tur i sit flexibad. Der blev svømmet og skvulpet og grint og plasket. Jeg var selv meget glad for den måde babysvømningen foregår på, selvom jeg ikke har meget at sammenligne med, og faciliteterne er gode. Man skal ikke være nervøs for at tabe sin glatte baby på flisegulvet (det var jeg), for så snart man kommer ind i omklædningen, sætter man den lille i en klapvogn, og der sidder de, mens man selv gør sig klar. Så triller man dem ind i babysvømnings-området, hvor de skiftes, skylles og gøres klar til svømning. Efter svømningen, pusler, vasker og klæder man dem på, inden man igen triller dem sikkert tilbage til omklædningen. Det mest omstændige ved det hele, var at gøre sig færdig hurtigt nok efter man har været i bad, med en baby der er så træt og sulten, at de er lige ved at dratte ud af klapvognen. Men her tror jeg øvelse gør mester.

Svømmehallen har foruden et barnevognsrum indenfor og sælger både badebukser og svømmebleer, hvis du ikke selv har noget til den lille. Det koster 57 kroner for indgang for voksen og baby, men man kan vist også købe klippekort.

Der er også babysvøm i DGI-byen og Øbro-hallen, hvis man ikke bor i nærheden af Frederiksberg Svømmehal. I Øbro-hallen har de endda et intro-kursus, der hedder Introduktion til det våde element, som jeg overvejer at prøve. Det koster 70,-, varer en halv time og giver nogle gode tips til aktivitet i vand med baby.

+++

Og som altid med en lille baby, bliver en førstegangsoplevelse afløst af en anden.  I dag skal vi for første gang prøve at give den lille tøs skemad. Hun er på det seneste begyndt at vågne hver tredje time om natten og hun interesserer sig mere og mere for den mad de voksne spiser, så noget kunne tyde på at hun er ved at være klar til at prøve noget nyt. Og mor er klar til at sove mere end tre timer ad gangen. Hvordan vil det gå? Det vender jeg tilbage med ganske snarligt.


1 kommentar:

  1. Jeg kan varmt anbefale babysvømning, men husk modsat os at købe en rigtig god svømmeble. Det gør en stor forskel, hvis uheldet er ude. Vi har været rigtig glade for Lassig svømmebleer og specielt den todelte badedragt til baby er bare så sød og fin. Den kan ses her http://www.small-living.dk/alle-produkter/14-uv-badetoej-/75-todelt-badedragt-med-blefunktion-polka-dots/

    SvarSlet